neděle 17. dubna 2016

Čas





Každý den se něco děje. Každý člověk se budí s odlišným pocitem a každý vstane z postele jinou nohou. Někdo si na každý den naplánují tolik věcí, že neví, kam dřív a někdo zase uspořádá den tak, že spojí zábavné s užitečným. No a někdo celý den nedělá nic, plýtvá časem a čeká, až mu vše spadne do klína.
Uvědomili jste si někdy hodnotu času? Povím vám krátký příběh - Každý den chodil obyčejný muž pro noviny do stánku na rohu ulice. Noviny prodávala postarší usměvavá paní a každý den vyprávěla, co vše za život udělala, zažila a že toho opravdu nebylo málo.Vždy se těšila z toho, co bylo, z života. ,, Víte pane, čas utíká příliš rychle, málokdo si to uvědomí, kdy ještě není pozdě. Jednou, až se vzbudíme, nebudeme mít nic, protože čas nám to vezme.'' . Tuhle větu si pán pamatoval. Každý den mu běhala v hlavě a on se rozhodl vše změnit. Každý den si zaznamenával do deníku a vše plánoval tak, aby mu to krásně vycházelo. Každý den dosáhl nových věcí a uvědomoval si hodnotu času. Každý den utíkal rychleji, jeho děti rostly a on se mohl jen radovat. Pak se to stalo. Šel do stánku, ale ten byl zavřený. Usměvavou paní si vzal čas. Muž jí nestihl ani poděkovat. Jedno ale věděl jistě. Pomohla mu uvědomit si hodnotu času, s časem hodnotu života.
Člověk tak dlouho zbytečně čeká na něco, co samo nepřijde a mezitím mu něco jiného proklouzává mezi prsty. Neztrácejte svůj drahocenný čas. Tvořte si ty chvíle sami. Čas je něco, co se nikdy nedá vrátit zpět. Čas mění vše, co se mu zlíbí. Jenom vy můžete ovlivnit ten váš. Chtěla bych psát dál, ale smutná nálada a pocity mi to nedovolují. Těším se u dalšího příspěvku. S láskou, Leli. ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat