středa 17. února 2016

Okamžik budoucnosti

Přemýšleli jste už někdy o tom, že ani jednu sekundu nikdy nevrátíte?  Koukáme se na naše rodiče, učitele, kolemjdoucí, jakoby nikdy nebyli mladí,jakoby jsme byli chyceni v čase. Tak moc z nás všech si neuvědomuje, že jednou my budeme na jejich místech. Bylo nám 5, lezli jsme po stromech, stavěli bunkry a byli jsme zklamaní, že další narozeniny budeme mít za dlouho. Ale co teď?  Všechno tak moc rychle utíká a většině utíká tolik možností mezi prsty. Proč si říkáme, že na to je ještě čas, když čas právě běží? Vždyť máme sny, máme možnost chodit do školy, kterou všichni tak nenávidíme a přitom je to pro nás jedno z nejdůležitějších. Vystudujeme a budeme pracovat, aby jsme jednou my uživili naši vlastní rodinu a měli se tak, jak jsme jako malí chtěli. Copak to nevidíte?  Kdo z vás dělá něco navíc, i maličkost pro budoucnost?  Pro to, co tak moc chceme a říkáme si, že je to daleko a teď nemusíme dělat nic? Copak to nikdo nevidí, jak moc záleží na řešení přítomných okamžiků v prospěch naší budoucnosti? Je jedno,jestli budoucnost nastane za 5 minut nebo 5 let. Všechno se počítá! 
Jako malá jsem chtěla být veterinářka a herečka. Každý měl dětský sen, ale kdo si ho plní? Sáhněte si na srdce a řekněte si, co chceme vlastně teď? Kolik času jste obětovali něčemu, co vás v příštích 20-40 letech bude živit? Bylo nám sedm, za chvíli najedou 15, brzy 18, čas utíká,-vždyť už nám je 25- sakra, tolik chvil jsem promarnil. Co předám jednou mojim dětem? Chtěli jsme vždy tolik, ale neuvědomovali jsme si, že můžeme mít ještě víc, když si za tím tvrdě půjdeme. Vždycky jsem měla sen, od mala jsem si za ním tvrdě šla. Ani nemůžu uvěřit že v roce 2017 mi bude 18. Tak moc čas letí. Věřte mi, už teď se vyplatí řešit budoucnost- ona není daleko a nikoho z nás nemine. Když jdu po náměstí v městě, kde mám škodu a rozhlížím se okolo, asi nikdy nepochopím to, jak tolik lidí nevidí ten smysl života. Všichni řeší ,,problémy" v klubech alkoholem s cigaretou v puse, nebo způsobem - to nezvládnu, však toho nechám, ono se najde něco lehčího a stane se to mým novým životem.- CHYBA. Copak to nevidíte? Vždyť se dá vše vyřešit. Vždy se najde řešení a když nebudete opakovat ty samé chyby, už nikdy ten problém nenastane. Je mi líto všech, kteří se plahočí životem s řádky- však ono to nějak dopadne, protože to většinou dopadne tak, jak naše představy nevypadají. Žijeme ve velkém světě, ale my ho děláme ještě větším a naše myšlenky 2x nacpanějším, přitom nám vlastní polovina negativních myšlenek škodí. 
Co nám brání v tom žít takový život, jaký chceme? Nevymlouvejte se všichni na dobu, na to, jak je vše složitý, jak to uděláte zítra- neuděláte. Chtěli jste cestovat- tak už teď shromažďujte peníze a cestujte! Chtěli jste napsat knihu- tak si sedněte a pište, co vás napadne! Hrajte na kytaru, dávejte nahrávky na internet, NEBOJTE SE RISKOVAT! Máte sen, jako vás táta měl? Tak mu řekněte, že chcete a on vám pomůže! Zvedněte hlavu nahoru a rozhlédněte se kolem. Co vidíte? Vás- jenom vás a vaší budoucnost, vše ,co se vám najednou otevře, všechny možnosti, cesty ! Každý byl jednou nic a přitom byl tolik. Soustřeďte se na to, co vás posunuje, čím jednou budete, co chcete mít a VŠECHNO SE VÁM SPLNÍ , když pro to obětujete vás. Je to jako tanečník - oddá se hudbě a dokáže z tance vytvořit něco, co všem vytře zrak. 
Jako noci nikdy neumírají, neumírá i naděje žít život, který si budeme navěky pamatovat. Vše co investujete do přítomnosti se odrazí ve vaší budoucnosti. Celý život nás život bude učit něco nového. Nemusíte být milionáři, aby jste uspěli, nemusíte mít slavné rodiče, aby jste byli vidět, nemusíte být to, co z vás rodiče mít chtějí, aby jste byli štastní, nemusíte být to, co z vás chcou mít ostatní- důležité je to, co CHCETE VY! Máme kolem sebe plno pravých a úžasných přátel a tolik podpory, že není možné, aby jsme to nezvládli.




Všichni toužíme mít rodinu, všichni toužíme být šťastní, všichni toužíme žít to,co jsme vždy chtěli, ale jen ti s kuráží, odhodláním a smyslem milovat život si pro to jdou. Staňte se i vy jedním z nich, protože vy a vás život za to stojíte. I z vesničana a chudého člověka může být miliardář z města - i z miliardáře z města se může stát chudý vesničan.  
https://www.youtube.com/watch?v=LHCob76kigA
S láskou,
Leli. ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat